Onderhoudtips dampkap

Hoe kan je het beste je dampkap onderhouden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je dampkap in optimale staat te houden. Ontdek praktische tips en adviezen voor het reinigen en onderhouden van je damplap, zodat het altijd klaar is voor gebruik. Leer hoe je jouw dampkap kunt verzorgen en geniet van optimaal kookgemak.

De buitenkant

De buitenkant van de dampkap kun je gemakkelijk schoonmaken met een zachte spons en een ontvettend product. Gebruik geen schuurspons of harde borstel, omdat dit het glas of roestvrij staal kan beschadigen.

Vetfilters

De metalen vetfilters moeten regelmatig worden schoongemaakt. Hoe vaker je ze reinigt, hoe beter de dampkap werkt. Het is het beste om ze regelmatig schoon te maken. De filters kunnen in de vaatwasser worden geplaatst, maar je kunt ze ook met de hand wassen. Als je ze met de hand wast, laat ze dan eerst weken in warm water met een vaatwastablet of soda, schrob ze vervolgens goed schoon en spoel de filters af. Droog de filters af voordat je ze terugplaatst.

Recirculatiedampkap

Bij een recirculatiedampkap van Novy is er ook een recirculatiebox. Hierin bevinden zich 2 koolstoffilters die je om de 900 kookuren moet vervangen. Deze kun je eenvoudig online bestellen. Bij een kookplaat met ingebouwde dampkap van Siemens zijn er 4 koolstoffilters die je om de 12-18 maanden moet vervangen. Deze worden verkocht per 4 en kun je eenvoudig online bestellen
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram