Onderhoudtips gekleurde spoelbak

Hoe kan je het beste je spoelbak onderhouden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je spoelbak in optimale staat te houden. Ontdek praktische tips en adviezen voor het reinigen en onderhouden van je spoelbak. Leer hoe je jouw spoelbak kunt verzorgen en geniet van optimaal kookgemak.

Dagelijkse reiniging

Het is belangrijk om gekleurde spoelbakken regelmatig te reinigen, zelfs als dit niet grondig gebeurt. Regelmatig onderhoud is beter dan af en toe een grondig onderhoud. Voor routinematig onderhoud kun je de meeste vloeibare reinigingsproducten gebruiken. Gebruik een zachte doek of spons met afwasmiddel om dagelijkse gebruikssporen van de spoelbak te verwijderen. Na gebruik is het belangrijk om de spoelbak af te spoelen en te drogen om wateraanslag te voorkomen.

Hardnekkige vlekken en wateraanslag

Achtergebleven vlekken kun je gemakkelijk met een spons en actieve reiniger verwijderen. Na het reinigen moet je de spoelbak uitdrogen met een schone doek. Wateraanslag kan je verwijderen met een ontkalkingsmiddel of maak een mengsel van 1 deel azijn en 3 delen water en laat dit enkele uren inwerken, bij voorkeur de hele nacht. Verwijder vervolgens grondig de resten met een spons en droog na met een schone doek. Metalen potten en pannen kunnen sporen achterlaten in de spoelbak als je erover beweegt. Deze sporen kunnen worden verwijderd met de ruwe kant van een spons en een gootsteenreiniger, waarbij je in cirkelvormige bewegingen werkt. Probeer scherpe voorwerpen in de spoelbak te vermijden, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

Wat moet je vermijden?

Metalen reinigingssponsjes en schuursponsjes, omdat de metalen deeltjes aan het oppervlak van de spoelbak kunnen hechten. Zorg ervoor dat geconcentreerde bleekmiddelen of chloorhoudende producten, zuren, bijtende soda, ovenreinigers of middelen die kooldioxide bevatten, niet in contact komen met de spoelbak. Deze middelen kunnen verkleuring van het materiaal en permanente vlekken veroorzaken. Extra tips voor het onderhoud van je Franke spoelbak vind je ook terug op: https://www.franke.com/be/nl/home-solutions/support/bronnen/onderhoud.html
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram