Onderhoudtips kasten

Hier vind je alles wat je moet weten over het onderhouden van je kasten. Van laminaat of melamine tot fineer, we bieden gedetailleerde tips per materiaal om ze in optimale staat te houden. Lees hier hoe je jouw kasten het beste kunt verzorgen en geniet van een langdurige esthetiek en functionaliteit.

Laminaat of melamine

Een lichte vervuiling verwijder je met een droge of vochtige doek. Als je vochtig reinigt, zorg er dan voor dat je achteraf nadroogt. Normale vervuiling, zoals grof vuil, olie, vet, vingerafdrukken verdwijnt doeltreffend met een doek in warm water met reinigingsmiddel of groene zeep. Laat het eventueel even inwerken, verwijder het met een schone doek en wrijf droog. Maak geen gebruik van een schuurspons! Bij hardnekkige vervuiling breng je Cif Cream of Chemico aan op een vochtige, zachte spons en veeg je schoon zonder druk uit te oefenen. Spoel na en wrijf droog met een schone doek. Voor het verwijderen van balpen, potlood, verf kun je aceton of spiritus gebruiken op een zachte doek. Wrijf tot dat het product volledig is opgelost en er geen waas achterblijft. Gebruik aceton of spiritus niet op de zijkanten van de kastdeuren, omdat de zijkanten (pvc) hier niet tegen bestand zijn.

Poederlak

Voor het onderhoud zijn geen speciale producten nodig. Neem het vuil af met een vochtige doek en wrijf het daarna droog. Eventuele vlekken verdwijnen met schoonmaakmiddel en warm water. Gebruik zeker geen ammoniak of schuurmiddelen.

Massief hout of fineer

Hout is een natuurlijk materiaal dat kan krimpen of uitzetten door veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur. Daarnaast verandert de kleur van het hout ook lichtjes onder invloed van licht en lucht. Dit draagt bij aan de authentieke uitstraling van hout. Het onderhoud van massief hout is eenvoudig: afstoffen met een zachte droge doek, eventueel licht vochtig maken en direct daarna droogwrijven. Vermijd het gebruik van ammoniak en andere agressieve schoonmaakproducten.
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram