Onderhoudtips keramieken werkblad (Dekton)

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het onderhouden van je keramieken (Dekton) werkblad. Ontdek praktische tips en advies om je werkblad in optimale staat te houden. Van dagelijkse reiniging tot periodiek onderhoud. Lees hier hoe je jouw werkblad in top kwaliteit kunt houden en geniet van jarenlang plezier en functionaliteit.

Dagelijkse reiniging

Voor de dagelijkse reiniging van het werkblad gebruik je een vochtige doek en wat afwasmiddel. Spoel daarna goed na met lauw water en maak het blad droog met een schone doek. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd. Zorg er zeker voor dat al het afwasmiddel van het werkblad wordt verwijderd, anders ontstaat er een vettige laag op het werkblad.

Vetvlekken, kalkvlekken en hardnekkige vlekken

Voor het verwijderen van vetvlekken of vingerafdrukken kun je een speciaal reinigingsmiddel gebruiken voor keramiek, zoals bij voorbeeld Q-action of Cif-cream. Voor het verwijderen van kalkvlekken kun je Viakal gebruiken. Hardnekkige vlekken kunnen behandeld worden met een melaminespons. Maak de spons licht vochtig en knijp deze dan uit met voldoende wrijving. Behandel hierbij altijd een ruim oppervlak, anders kan dit zorgen voor een glansverschil.

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen!

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstopper of andere chemische middelen. Maak het werkblad regelmatig schoon met een keramiek reiniger, hierdoor blijft het werkblad er langer mooi uitzien.
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram