Onderhoudtips koelkast

Hoe kan je het beste je koelkast onderhouden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je koelkast in optimale staat te houden. Ontdek praktische tips en adviezen voor het reinigen en onderhouden van je koelkast. Leer hoe je jouw koelkast kunt verzorgen en geniet van optimaal kookgemak.

Dagelijkse reiniging

Om een koelkast hygiënisch te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. De binnenkant kun je gemakkelijk reinigen met een vochtige, zachte spons of doek en een ontsmettend schoonmaakmiddel.

Grondige reiniging

De rubber van de deur regelmatig schoonmaken. Hiervoor kun je een tandenborstel gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om de waterafvoer van de koelkast schoon te houden, die zich meestal onderin de koelkast bevindt, vlak boven de groentelade. Een verstopte waterafvoer kan namelijk leiden tot ophoping van condenswater in de koelkast, wat schade aan de kasten kan veroorzaken. Spoel alles af met water en droog alles af met een schone doek.
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram