Onderhoudtips Kraan

Hoe kan je het beste je kraan onderhouden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je kraan in optimale staat te houden. Ontdek praktische tips en adviezen voor het reinigen en onderhouden van je kraan. Leer hoe je jouw kraan kunt verzorgen en geniet van optimaal kookgemak.

Chroom en RVS

Chroom: Kan gemakkelijk worden gereinigd met een zeepsopje of afwasmiddel. Om kalkaanslag te verwijderen, gebruik je een mengsel van azijn en water of een geschikte kalkspray. Gebruik nooit schurende reinigingsmiddelen of schuursponzen, omdat deze de afwerking van het oppervlak kunnen beschadigen. RVS: Kan gemakkelijk worden gereinigd met een zeepsopje, afwasmiddel of vloeibare reinigingscrèmes.

RVS-look en gekleurde kranen

PVD (gekleurde kranen): Kunnen gemakkelijk worden gereinigd met een zeepsopje of afwasmiddel. Om kalkaanslag te verwijderen, gebruik je een mengsel van azijn en water. Gebruik geen schuurmiddelen! RVS-look en andere gekleurde en metalen oppervlakken: Kunnen gemakkelijk worden gereinigd met een zeepsopje of afwasmiddel. Gebruik geen vloeibare reinigingscrèmes. Verwijder kalkaanslag met een mengsel van water en azijn.

De beluchter (zeef)

Reinig de beluchter (zeef) regelmatig om te voorkomen dat er kalk verstopt raakt. Gebruik geen detergenten, oplosmiddelen, chemicaliën of metalen schrapers om het kraanoppervlak te reinigen.
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram