Onderhoudtips oven, combi microgolfoven, combi stoomoven

Hoe kan je het beste je oven, combi microgolf en combi stoomoven onderhouden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om deze apparaten in optimale staat te houden. Ontdek praktische tips en adviezen voor het reinigen en onderhouden van je toestellen, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik. Leer hoe je jouw apparaten kunt verzorgen en geniet van optimaal kookgemak.

Dagelijkse reiniging

De voorzijde maak je gemakkelijk schoon met een vochtige, zachte doek en een beetje afwasmiddel. Gebruik hiervoor geen schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen. De binnenkant van de oven reinig je het best regelmatig met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je apparaat.

Hardnekkig vuil

Bij hardnekkig vuil zijn er 3 manieren om het te verwijderen: 1. Citroen: Plaats een schaaltje water met schijfjes citroen in een voorverwarmde oven op 200 à 250 graden om vet op telossen en je oven een frisse geur te geven. Na een half uur hoef je de oven alleen nog maar met een doekje af te nemen. 2. Azijn: Zet een hittebestendige schaal gevuld met warm water en azijn in een voorverwarmde oven van 200 graden. Schakel de oven uit en sluit de ovendeur. Na enkele uren kun je de ovendeur openen en zul je merken dat de aangekoekte etensresten gemakkelijk te verwijderen zijn met een doekje of een vel keukenpapier. 3. Soda: Verwijder vieze geurtjes uit je oven door een hittebestendige schaal met water en soda te plaatsen in een voorverwarmde oven op 200 à 250 graden. Veeg na 30 minuten de oven schoon met een spons of doekje, eventueel ook in combinatie met citroen.

De bakplaat en pyrolyse

De bakplaat kun je schoonmaken met azijn of soda: 1. Soda: Strooi de soda over de bakplaat en giet er kokend water overheen. Laat dit mengsel een paar uur intrekken. 2. Azijn: Vul de bakplaat met 250 ml azijn en laat dit 30 minuten oplossen op kamertemperatuur. Hierna kun je de aangekoekte resten gemakkelijk wegvegen. Ovens met pyrolyse: Sommige ovens beschikken over pyrolyse (ActiveClean), waardoor de oven na het bakken of koken weer blinkt als vanouds. De extreme hitte verandert vuil en vlekken in as. Het enige wat je nodig hebt is een doekje om de as te verwijderen.
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram