Onderhoudtips vaatwasser

Hoe kan je het beste je vaatwasser onderhouden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je vaatwasser in optimale staat te houden. Ontdek praktische tips en adviezen voor het reinigen en onderhouden van je vaatwasser, zodat het altijd klaar is voor gebruik. Leer hoe je jouw vaatwasser kunt verzorgen en geniet van optimaal kookgemak.

Regelmatige reiniging

Het is belangrijk om de filter achteraan in je vaatwasser regelmatig onder water af te spoelen, aangezien een verstopte filter de werking van het apparaat kan belemmeren. Ideaal gezien reinig je de filter telkens wanneer je de vaatwasser leegmaakt. Daarnaast dien je ook het dichtingsrubber van de deur en de reservoirs voor de was- en spoelproducten regelmatig schoon te maken met een vochtige doek.

Grondige reiniging

Verder is het essentieel om de sproeiarmen een aantal keer per jaar grondig te reinigen, omdat etensresten na verloop van tijd kunnen vastkoeken en de gaatjes kunnen verstoppen, waardoor de vaatwasser niet meer goed reinigt. Zorg ervoor dat je de gaatjes vrij maakt. Bij sommige modellen kun je de sproeiarmen losmaken en ze grondig afspoelen onder water.

Zout bij vullen

Zodra de melding ‘zout bij vullen’ op het display verschijnt, is het noodzakelijk om het zoutreservoir bij te vullen met specifiek regenereerzout. Bij het eerste gebruik van een nieuwe vaatwasmachine giet je eerst een liter water in het zoutreservoir. In latere gevallen is dit niet meer nodig. Vul het reservoir met regenereerzout en verwijder eventueel gemorst zout rond de opening van het reservoir om roest te voorkomen. Direct na het bij vullen kun je best een programma starten.
mapsmartphonebubblecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram